Franck & Fischer

Franck & Fischer

Franck & Fischer is een Deens merk opgestart in 2005 door ontwerper Annemarie Franck en bedrijfseconoom Charlotte Fischer. Alle producten zijn handgemaakt. De hoofdproductielijn bestaat uit dierenknuffels waarbij veel aandacht gegeven wordt aan gebruikte materialen.

Waarom is Franck & Fischer fair?

Het motto van het merk Franck & Fischer is: “Design for kids – made with care”. Volgens eigen zeggen nemen zij hun sociale en milieu verantwoordelijkheden erg serieus.

Het bedrijf heeft een nauwe band met haar leveranciers en bezoekt deze regelmatig. Hierdoor kunnen zij garant staan voor goede milieu- en werkomstandigheden. Franck & Fischer gebruikt waar mogelijk biologisch katoen. Franck & Fischer is in 2012 GOTS gecertificeerd. Onder de GOTS standaard vallen zowel milieu- als sociale omstandigheden. Ook hebben zij enkele producten die zowel biologisch als Fair Trade gecertificeerd zijn. De producten die niet GOTS gecertificeerd zijn zijn meestal gecertificeerd door de organic exchange standard: een keurmerk dat alleen op milieuomstandigheden let. Het hout dat in sommige producten zit is gemaakt van rubber of thee hout afkomstig van plantages. Het karton in een deel van het speelgoed is gemaakt van tenminste 70% gerecycled papier.

Franck & Fischer werkt met verschillende leveranciers in verschillende landen. De Thaise leverancier wordt geëvalueerd en gecontroleerd door de ICTI (International Council of Toy Industries). Deze letten op veiligheid van speelgoed en op verantwoorde marketing naar kinderen toe en daarnaast letten zij op arbeidsomstandigheden.

Producten per pagina:
Producten per pagina: